Nodarbība “Man ir tīri zobi”

Zobu veselība ir svarīgs veselības rādītājs, kas atklāj arī cilvēka organisma kopējo veselības stāvokli. Runājot par bērnu zobu veselību Latvijā, stomatologi ziņo par visai bēdīgiem datiem – 80% bērnu ir plombēti, rauti vai bojāti un nesalaboti zobi.

Tāpēc š.g. 17.janvārī Rēzeknes pirmsskolas izglītības iestādes “Namiņš” audzēkņi bija aicināti piedalīties nodarbībā „Man ir tīri zobi”, lai kopā ar speciālistiem pārrunātu par mutes dobuma un zobu veselību. Zobu tīrīšana jau kopš pirmā zobiņa parādīšanās ir nozīmīga arī tādēļ, ka tas pieradina un iemāca mazuli, ka mutes higiēna ir svarīgs ikdienas rituāls.

Šo nodarbību mērķis bija attīstīt bērniem pareizus higiēnas paradumus un rosināt viņus sistemātiski kopt zobus.

Nodarbības vadītāja pastāstīja bērniem par zobu veidiem un vesela zoba anatomiju, zobu tīrīšanu un kariesa profilakses veidiem. Tika demonstrēta Veselības Ministrijas un SPKC izveidotā multfilma “Man ir tīri zobi”, kā arī pareiza zobu tīrīšanas tehnika.

Iestādes bērni zobu tīrīšanas kustības atkārtoja speciālistu pavadībā, kā arī iegūtās praktiskās zināšanas atkārtoja skolotājas uzraudzībā, tīrot zobus pirms dienas miega.
Audzēkņi bija ieinteresēti piedalīties nodarbībā, uzdodot jautājumus, kā arī pašiem atbildot uz tiem.

Par aktīvu piedalīšanos tika saņemta dāvana – krāsojamā grāmatiņa “Higiēnas ABC”.