Pilotprojekts “Izglītības iestāžu partnerības kā atbalsts pārejai uz mācībām latviešu valodā”, sadarbība ar Rēzeknes 3.pamatskolu

Результаты поиска изображений по запросу "www.britishcouncil.org"2023.gada 30.novembrī Rēzeknes PII „Namiņš” “Izglītības iestāžu partnerības kā atbalsts pārejai uz mācībām latviešu valodā” projekta ietvaros (BritishCouncilLatvia ) notika pasākums “Maizes diena”, kurā piedalījās Rēzeknes PII „Namiņš” sagatavošanas grupas izglītojamie un Rēzeknes 3.pamatskolas 1.a klases skolēni. Pasākuma mērķis bija ne tikai baudīt maizi, bet arī veicināt sadarbību starp izglītības iestādēm un izglītojamo grupām, veicinot latviešu valodas apguvi.

Bērni piedalījās pasākumā “Maizes tapšanas ceļš, no grauda līdz maizei”. Pasākuma laikā bērni uzzināja, ka maize rodas no graudiem, kurus audzē laukos. Graudus pamazām sasmalcina miltos, tad no tiem gatavo mīklu, ko cep krāsnī. Bērni piedalījās arī praktiskā darbošanās, kur varēja paši nodegustēt dažādas maizes un balsot par viņuprāt visgaršīgāko maizīti! Tika novērots, kā bērni sadarbojas, dalās savās domās par maizi un izrāda interesi par Latvijas kultūras mantojumu.

Vakar pavārs maizi cepa
Rēzeknes siliņā.
Šodien ēdam brokastiņu
Namiņa dārziņā!

Šis pasākums bija pozitīvs solis ceļā uz izglītības iestāžu partnerības stiprināšanu un valodas mācību atbalstu, veidojot stimulējošu un draudzīgu vidi mācībām latviešu valodā Rēzeknes PII „Namiņš” un Rēzeknes 3. pamatskolā.

Paldies Rēzeknes PII „Namiņš” un Rēzeknes 3.pamatskolai par sadarbību un atbalstu!